HTML

Szabad Száj

politika közlekedés akármi

Friss topikok

  • eßemfaßom meg áll: @hidroponi: 24.hu/belfold/2013/10/24/hamisitott-felvetellel-akartak-lejaratni-lazar-janost/ "A fe... (2018.04.16. 20:01) Miért szavaztunk a FIDESZ-re?
  • Oxy: Á propos, Cargo: ez lenne az első (és tán az 1etlen), amit visszaállamosítanék, már ha tényleg sze... (2010.01.25. 19:21) start-2

Linkblog

Blogstart, avagy mi ez az egész?

2010.01.21. 22:44 | Oxy | Szólj hozzá!

Emberi társaságban ált. szófukar vagyok. Ezért ha már nem beszélek, legalább írok. Reszkessetek egerek (és emberek)!

A blog megnyitásához a végső lökést egy politikai (hatású) esemény adta.

Azt sokan tudjátok, hogy jópár vasútvonalon megszűntek a személyvonatok decemberben. Az már kevésbé ismeretes, hogy Hónig miniszter úgy rendelkezett, hogy az érintett forgalmi jelzőket le kell szerelni, az állomásépületeket el kell adni vagy le kell bontani.

Ezzel az a baj, hogy helyrehozhatatlan, illetve túl nagy anyagi áldozattal helyrehozható kárt okoz - amennyiben a napi 1-1 oda vissza tehervonaton kívül később mégis valami régiós üzemeltető szerv felvenné a személyvonati forgalmat.

Pedig a menetrendi egyeztető vagy mifene tárgyalásokon még arról volt szó, hogy a személyvonati üzemet majd a régióknak kell elindítaniuk.

Ez a nemzeti vagyon rongálása  megsemmisítése!

Ezzel a miniszter óriási felelőtlenséget követett el, vagy pedig eleve hazudott.

Ezt tovább tetézi a miniszterelnök legutóbbi állítása, hogy nem hagynak helyrehozhatatlan ügyeket a következő parlamenti ciklusra. Most akkor ő is hazudott, vagy csak ennyire gyengécske a kormányon belüli kommunikáció???

Ezzel most már betelt. Komolyan fontolgatom, hogy olyan pártra szavazzak, amely hajlandó lehetetlenné tenni, hogy a MASZOP bármikor a jövőben visszatérhessen a hatalomba.

Ez bennem - bevallom - elég nagy politikai pálfordulást jelent. És ha bennem, aki alapvetően türelmes és nyugodt embernek ismerem magam (bocs a szerénységért :))  ilyen megtörténik, akkor biztos sok más emberben is. Ha pedig sok más emberben is megtörténik, akkor megtörténhet az egész országban. Tehát várható az események felgyorsulása. És úgy vélem, érdemes ezt valami naplóban rögzíteni.

Jöhetnek a kommentek, fogalmazási és szóhasználati korlátokat nem állítok (v.ö. blogcím!)

Moderálni csak nagyon kivételes esetben fogok; amivel nem értek egyet, avval szemben inkább ellenvéleményt nyilvánítok.

De van olyan ember is, aki itteni felbukkanása esetén eleve kitiltásra kerül. (a nyitótémában járatosak sejthetik, kire gondolok...)

Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr631691585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása