HTML

Szabad Száj

politika közlekedés akármi

Friss topikok

  • eßemfaßom meg áll: @hidroponi: 24.hu/belfold/2013/10/24/hamisitott-felvetellel-akartak-lejaratni-lazar-janost/ "A fe... (2018.04.16. 20:01) Miért szavaztunk a FIDESZ-re?
  • Oxy: Á propos, Cargo: ez lenne az első (és tán az 1etlen), amit visszaállamosítanék, már ha tényleg sze... (2010.01.25. 19:21) start-2

Linkblog

Dögölj meg, Amerika!

2011.08.04. 09:54 | Oxy | Szólj hozzá!

... festették az Andrássy út (anno dacumal: Magyar Ifjúság útja) valamelyik házfalára az 56-os forradalom leverése után.

Az üzenet úgy látszik, az idők során globálissá vált, pl. az Al-Kaida 2001-ben megpróbálta a gyakorlatba átültetni.

Nem volt elég?

Most már én is azt mondom, hogy nem csodálkozhatunk, hogy egyes barbár lelkek felhőkarcolók döntögetésére vetemednek, ha egyszer az USA olyan arrogáns külpolitikát folytat, amilyet.

Például azt ugatja budapesti nagykövetük, hogy Magyarország ne csak egy sima demokratikus ország legyen, hanem legyen "a demokrácia fáklyavivője". Miközben az, hogy beledöglünk az államadósság halmozódásába, a faszt sem érdekli.

Félreértés ne essék, én is ragaszkodom ahoz, hogy Magyarország demokrácia maradjon, de nem Amerika kedvéért, hanem főleg és elsősorban a magam kedvéért.

És tegyük hozzá, hogy a történelemben párszor volt már Magyarország a demokrácia fáklyavivője. Péládul 1848-ban, de hát szart bele mindenki. Mármint az az egekig magasztalt Európa. Amerika akkor még messze volt.

Aztán 1918. október 30-ától, de akkor Amerikában valószínűleg úgy láthatták, hogy a csehek, a románok és a szerbek jobban viszik azt a fáklyát. Sztem inkább megelégedtek azzal, hogy a fő kereskedelmi partnerüket, Angliát kihúzzák a háború szarából, a többire meg magas ívben tojtak.

1956-ban Eisenhower megelégedett egy imádkozással.

A rendszerváltáskor pedig egész biztosan tudták jól, hogy nem az ő szép szemükért, hanem az államszocialista rendszer eladósodása miatt váltunk rendszert. S teszem hozzá, az akkori államadósság nagy része még dollárban volt. Segítettek valamit? Frászt, basztak segíteni!

Tehát hagyják, hogy beledögöljünk az eladósodásba, de azt elvárják, hogy "a demokrácia fáklyavivője" legyen Magyarország. Ott, ahol adósságplafont iktatnak törvénybe, hogy aztán, ha szorít a cipő, megemeljék...

Nem csoda tehát, hogy a világközvéleménynek tele van velük a fasza, és az egész USÁ-t a picsába kívánják. Lehet, hogy egypár WTC összeomlik még a szemünk láttára?

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr653124672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása