HTML

Szabad Száj

politika közlekedés akármi

Friss topikok

  • eßemfaßom meg áll: @hidroponi: 24.hu/belfold/2013/10/24/hamisitott-felvetellel-akartak-lejaratni-lazar-janost/ "A fe... (2018.04.16. 20:01) Miért szavaztunk a FIDESZ-re?
  • Oxy: Á propos, Cargo: ez lenne az első (és tán az 1etlen), amit visszaállamosítanék, már ha tényleg sze... (2010.01.25. 19:21) start-2

Linkblog

Pénzbehajtás...

2010.11.29. 13:14 | Oxy | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz nyugdíj selmeczi matolcsy

– mondták (p)ártunk és kormányunk főmegmondnokai a Bajnai-kormány megszorító intézkedései idején.

Márpedig az sehol se volt ahoz képest, hogy a zembereket arra kényszrítsék, válasszon: vagy a nyűgdíja lesz sokkal kevesebb, vagy fizessen adót valami olyan állítólagos jövedelem után, amit soha fel nem vett.

A kieg. nyugdíjpénztáraknál összegyűlt zsé röpül az államkasszába. Ezeddig úgy tűnik, hozadékostul, tokkal-vonóval.

Persze, logikusnak tűnik, hogy

1) Az állami nyugdíjkasszába csak annyi megy vissza, amit járulék helyett átutaltunk (fillérre összeadva), a hozadék megy a visszalépő tagoknak.
2)Ez jövedelmet képez, tehát adóköteles (és eleve az SZJA levonásával utalja a nyugdíjpénztár stb.)
Csak éppen az eddigi kormány-kommunikációból pont az (volt idáig) sejthető, hogy az "összegyűlt zsé röpül az államkasszába". Ezt nem mondták konkrétan, de nem is cáfolták.

Továbbá nem tudok arról sem, hogy akik az utóbbi két évben ejtették meg a visszalépést, azok felvehették a hozadékot – bár attól még úgy lehetett.

Tehát komoly esélyt látok arra, hogy a nagy semmi után kelljen adót fizetni.

Jut eszembe erről egy kellemetlen történelmi esemény.

Amikor 1944 tavaszán a németek bevonultak, arra kötelezték a zsidókat, hogy adják le a biciklijeiket. Aztán pár nappal később kommunikálták, hogy "csak kifogástalan állapotban fogadják el".

No more comment.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr872481035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása