HTML

Szabad Száj

politika közlekedés akármi

Friss topikok

  • eßemfaßom meg áll: @hidroponi: 24.hu/belfold/2013/10/24/hamisitott-felvetellel-akartak-lejaratni-lazar-janost/ "A fe... (2018.04.16. 20:01) Miért szavaztunk a FIDESZ-re?
  • Oxy: Á propos, Cargo: ez lenne az első (és tán az 1etlen), amit visszaállamosítanék, már ha tényleg sze... (2010.01.25. 19:21) start-2

Linkblog

Korrupció és sztrájk

2010.01.31. 20:07 | Oxy | Szólj hozzá!

Olvasom a 168 Órában, hogy a BKV-sok sztrájkja eleve nyerésre volt ítélve, mert a korrupciótól agyonsározódott menedzsment tkp. meg se mukkanhatott. Mert hogy annyira agyon volt sározódva a korrupciótól.

Én most továbbmegyek egy gondolattal. A sztrájknak, illetve túlzott elkeményítésének lehetett az az értelme is, hogy nyomást gyakoroljanak az igazságszolgáltatásra, hogy a Szalayné + Horváth Éva ügyeket ne hagyják elmismásolódni. Mint az a közelmúltban annyi más esetben történt (ill. történik, ld. a maffiavezér hanyag házi őrizetét).

De most nézzük a sztrájk kronológiáját. Jan. 3-tól munkalassítás a szabályok szigorú  betartásával. Jan. 12-től totális sztrájk. N.b. ami előtte volt, az még nem is volt hivatalos).

Vajon nem lett volna-e elég, ha 12-e előtt nincs munkalassítás, hanem azt a "hivatalos" sztrájk gyanánt "adják el"?

Mert akkor kevésbé szivatták volna az utasokat, és nem sikkadt volna el a lényeg.

Merthogy a lényeghez nem csak a fizetések-juttatások szintje és a korrupciós ügyek tartoznak. Hanem a buszok jó részének életveszélyes műszaki állapota is.

Pl. az Ikarus 400-as család sok darabja már a váztörés határán van!

Bővebb információ itt, ld. a "Halottnak a csók..." cikket.

Márpedig a sofőrok munkakörülményeibe szvsz erősen belejátszik az is, hogy miféle csotrogányokat kell vezetniük. Ezért érthető, hogy ha ezen - is - ki vannak akadva.

Most a követeléseik teljesítésével úgy látszik, betömték a szájukat. Pedig a biztonságos műszaki állapot nem csak nekik, hanem az utasoknak is érdekük. A sofőröknek persze fokozottan, hiszen ők egész nap a gépen vannak.

Csak persze Nemes elvtárs és a többi suxxervezeti vezető biztos nem ül buszba. Utasként sem sűrűn...

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr871717850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása